Passie voor LEVEN en een zoeker naar WAARHEIDLucie van Mol

Mijn naam is Lucie van Mol (1951). Ik ben een mens met een passie voor Leven en met plezier en bezieling geef ik door wat ik aan gaven en talenten heb meegekregen en ontwikkeld. Deze komen het beste tot uitdrukking in mijn werk in Centrum Levensster en in de directe ontmoeting met mensen.

Vele jaren was ik op zoek naar de essentie, naar het leven in mijzelf, in de ander, in de gemeenschap. De ontmoeting, het echte contact, ervaar ik als het meest wezenlijke, daar waar het leven stroomt. Het was een lang traject naar de mens die ik nu ben en waar ik ook blij mee ben.

Ik kan de ander niet verder ontmoeten dan dat ik mezelf heb ontmoet. Niet verder helpen dan ik mezelf heb geholpen. Door mijzelf te leren kennen, te leren accepteren en liefhebben in zowel mijn schaduw als mijn licht, weet ik nu dat iedereen een bron van liefde, wijsheid en waarheid in zich heeft, een bron van creatieve kracht ook die tot uitdrukking gebracht wil worden. Daar ben ik naar op zoek als ik anderen begeleid opdat ook zij hun ware zelf leren kennen. Ik leerde dóór mijn maskers, defensies, dóór mijn angst, pijn en wantrouwen heen te gaan en kwam in overgave en vertrouwen en weet dat resten ervan me nog steeds uitdagen om opnieuw en opnieuw de angst in de ogen te kijken. Ik ben bereid me door God/Christus/mijn Hoger Zelf te laten leiden, Hij weet het beter dan ik. Dat alleen brengt mij liefde, waarheid en vrede in mezelf en met de wereld om mij heen.

Mijn leven is een zoektocht naar God in mij, naar Christus in mij en naar Christus in de ander. Je mag ook zeggen naar essentie, naar Hoger Zelf. Elke keer ontdek ik een stukje om dan weer verder te gaan om het volgende stukje te vinden en toe te voegen. Daar hoef ik niet naar te zoeken, het leven draagt het mij aan.

Door mezelf te helpen kan ik anderen helpen, kan ik helderder zien en voelen, begeleid en moedig ik mensen aan verder te gaan om tot hun essentie te komen.

Ervaring

Sinds 1998 begeleid ik mensen in individuele en relatiesessies, in cursussen in zelfontwikkeling en geef lezingen. Ik begeleid mensen in een doorgaande Padwerk-lezingengroep en in de door mijzelf ontwikkelde Levensster. Sinds voorjaar 2014 bied ik tevens begeleiding in individuele intensives – een intensieve meerdaagse in mijn huis. 

Ik werk met opstellingen ín de Levensster, met kleine opstellingen daarbuiten, intuïtief tekenen en schilderen, meditaties, begeleide visualisaties, zacht lichaamswerk en wandelsessies, al naar gelang dat van pas komt. Ik bied Padlezingen aan als inspiratie en voorbereidend werk.

Inspiratiebronnen

Mijn dochter, Padwerk, Maria Magdalena en Jezus cursussen van de Maria Magdalena en Jezus Wereldschool,  de Christengemeenschap, Antroposofie zijn of waren de belangrijkste inspiratiebronnen in mijn leven en niet te vergeten het leven zelf.

Opleiding

De vele opleidingen en cursussen die ik volgde, vormen de basis voor mijn bewustzijnsontwikkeling dat ik weer terugbreng in mijn werk. Dit zijn o.a. Peuter- en kleuterpedagogie en Vertelcursus sprookjes en mythologieën e.a. gezien vanuit het antroposofisch mens- en wereldbeeld, opleiding tot Tekentherapeut, opleiding tot Psychosociaal Hulpverlener, Intuïtieve Ontwikkeling en Healingopleiding, Touch for Health, 6-jarige opleiding tot Padhelper, jaartraining Familie-opstellingen, Padwerk Relatietraining, Wise-Womengroep bij Padleraar Jacqueline Elffers en de laatste jaren de Maria Magdalena Code en de Maria Magdalena en Jezus cursussen bij Gabriela en Reint Gaastra-Levin. De grootste opleiding is mijn leven zelf met het inmiddels verkregen bewustzijn dat ik er de Schepper van ben.

Naar boven