Reacties van deelnemers aan een individuele intensive

Gerard Jan: Gedurende drie dagen heb ik een intensive gevolgd bij Lucie. Ik heb daar ontzettend veel over mijzelf geleerd en een geheel nieuw pad gevonden voor mijzelf. In vertrouwen ben ik het ingeslagen omdat Lucie mij zo goed begeleid heeft en mij inzicht heeft gegeven dat ik op mijzelf mag vertrouwen. Ik weet daarom dat dit goed gaat komen. Heb ontzettend veel over mijzelf geleerd in 3 dagen tijd. Het was intensief en pittig en soms wilde ik vluchten, maar dat kan daar ‘gelukkig’ niet, een hele bijzondere confrontatie met mezelf ondergaan. Ik ben onderweg.. Dankjewel Lucie en ik raad een ieder die er klaar voor is om dit zichzelf te gunnen. Ga het aan en vind jouw pad!

Anna: Je verwelkoming in je huis en liefdevol ingerichte gastenkamer gaven het vertrouwen om me te laten zien. De intensive van 3 dagen was inderdaad héél intensief. Er werd héél veel aangeraakt, gezien, benoemd, ervaren en in verbinding gebracht. Te veel om op te noemen. Dat alles moet thuis eerst goed bezinken. Dank je wel dat je mij vol liefde en oordeelloos door deze 3 dagen (be)geleid hebt. Dank je wel voor het laten zien van jouw Zijn. Dit inspireert mij enorm. Dank je wel voor alles wat je doet en bent. Nu weer thuis denk ik dagelijks aan de dagen in Meppel bij jou en alles wat zich heeft laten zien en voelen. Het heeft heel veel in beweging gebracht, in positieve zin. Ik ben er heel blij mee. Ik voel me anders en reageer anders. En dus reageert de omgeving ook anders op mij.

V.: Hartelijk bedankt voor jouw ogen en warme thuis, waar je me de mogelijkheid bood om me te openen, me te laten zien en me veel inzicht in me liet krijgen. Dank je wel. Heel veel liefs.

Carla: Dank je wel voor wie jij bent in mijn leven. Ik warm me en laaf me in jouw veilige, aandachtsvolle liefde en geniet met volle teugen van de prachtige gastenkamer én de boeken. Jouw manier van werken en zijn maken het mogelijk voor mij om eindelijk mijn leven in ogenschauw te nemen en te gaan zien wie ik écht ben, zonder sier en franje. (maar wel met een gouden randje om mijn hart). In liefde verbonden.

Jenneke: Lucie kan goed volgen, ordenen en teruggeven. Zij houdt het proces goed in het oog en stuurt bij op een liefdevolle manier. Ik heb in de Levensster mijn overtuigingen mogen ervaren. Ik heb geleerd dat ze er mogen zijn door ze te zien, te herkennen, erkennen en ze vervolgens te laten gaan. Onbewuste patronen en gedrag werden zichtbaar, zodat bepaalde zaken helder voor mij werden. Nu mag ik het geleerde integreren in mijn leven. Ik kom veel situaties tegen waarin ik mag oefenen. Het is een aanrader voor een ieder die iets wil uitzoeken voor zichzelf. Het geeft richting en een nieuwe kijk op het leven. Dank je wel voor jouw liefdevolle begeleiding. Liefs.

Thomas:  Wat ben ik blij dat jij op mijn pad mag komen, dat ik mag leren van al wat je te bieden hebt.  Van in het begin voelde ik me enorm welkom en je weet heel goed om een veilige sfeer te creëren. Ook al wordt er in de diepte gewerkt, de gemoedelijke en gewone menselijke sfeer maakt alles wat luchtiger! Het heerlijke eten, de leuke gesprekken en een vleugje humor hier en daar maakten het helemaal af. Dank je wel. 

Onderstaande deelnemer deed een traject van tien maal  een 24-uurs-intensive

Lieve Lucie, Dit is mijn verslag over tien maal 24-uurs-intensives verspreid over één jaar. Deze vorm van therapie gaf mij de mogelijkheid om daadwerkelijk met mezelf de diepte in te gaan. Een diepte waar ik noch met mezelf noch met andere therapeuten bij kon komen.

Wil je werkelijk bij de essentie van jezelf komen wanneer je worstelt met je leven, dan moet je bereid zijn om door verschillende lagen te gaan. Door gedurende een jaar steeds 24 uur met een thema waar je aan wilt werken bezig te zijn, ontkom je er niet aan dat verschillende lagen worden doorgewerkt.

Ik heb Lucie ervaren als een vrouw die van het leven houdt. Een krachtige vrouw die de confrontatie met het onderliggende niet uit de weg gaat. Noch met zichzelf noch met mij wanneer ik mezelf vastdraaide met mijn denken en me zodoende, onbewust, hoopte/dacht te kunnen verschuilen achter angst, wanhoop, boosheid, trots, verdriet en slachtofferschap en alles waar je je nog meer achter kunt verschuilen. Lucie weet vakkundig d.m.v. vragen stellen, tekenen, opstellingen en nog meer therapievormen je op een krachtige, liefdevolle en veilige manier te leiden naar oude patronen en blokkades waardoor je je in het dagelijks leven behoorlijk tegengewerkt en gefrustreerd kunt voelen.

Bij Lucie heb ik me vanaf het begin veilig gevoeld. Ik heb geen moment aan haar integriteit getwijfeld. Een jaar geleden kwam ik totaal ontredderd en in paniek bij haar. Ik wist letterlijk niet waar ik het zoeken moest en greep me overal aan vast. De 24-uurs-intensives bij Lucie, maar ook een psycholoog, zelfhulpboeken, de huisarts waar ik om de haverklap naar toe ging omdat ik het echt niet meer in en met mezelf kon vinden. Misschien klinkt het gek of misschien is het herkenbaar maar een jaar geleden ervoer ik mezelf als een grote mislukkeling die het leven niet waard was, die geen zelfrespect had en ver over mijn grenzen was gegaan. Ik ervoer een grote leegte in mezelf die ik opvulde met wanhoop, boosheid, agressie, verdriet, pijn en negatieve zelfbeelden waarmee ik vooral mezelf maar ook de mensen om me heen behoorlijk (zeg maar veel) pijn deed. De eerste paar keren dat ik bij Lucie kwam kon ik bijna alleen maar huilen, wilde ik niet horen dat ik zelf verantwoordelijk was voor de puinhoop die mijn leven was. Ik was maar al te graag slachtoffer maar aan de andere kant hunkerde ik naar bevrijding hiervan.

Nu, aan het einde van een jaar 24 uurs-intensives heb ik heel wat pijnlijke overtuigingen en patronen doorgewerkt. Ben ik bij de kern van deze overtuigingen en patronen gekomen. In de laatste therapiesessie mocht ik ervaren welke schat er onder al die pijn en ellende verscholen lag. Ik heb mijn pure essentie weer gevonden. De kracht van waaruit ik Ik ben en waar ik nu, wanneer ik het moeilijk heb, altijd weer naar toe kan om naar het probleem te kijken. En niet zoals daarvoor ervan weg te kijken en me er door te laten beheersen, maar nu kan ík het beheersen.

Iedereen die met zichzelf worstelt en niet weet waar het te zoeken wens ik deze vorm van therapie toe. Bij Lucie heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Haar vertrouwen in mij en haar nooit falende steun en luisterend oor hebben gemaakt dat ik het stuur en de rem van de rollercoaster die mijn leven was (en geloof me het was doodeng want ik was voor mezelf een ongeleid projectiel) weer in handen heb. En dat was geen geringe klus maar bijzonder de moeite waard.

Met liefdevolle achting en respect,

Carla 

Naar boven