Doorgaande Padwerklezing-procesgroep voorjaar 2019

Wat zegt de Gids over het Pad dat we gaan middels Padwerken: 

“Ons Pad stelt ons op de proef, maar het is werkelijkheid. Het leidt niet naar illusie en splitsing. Het laat je concreet ervaren wat nog ondergronds ligt te smeulen en niet manifest is, maar wat beslist ooit aan de oppervlakte zal komen en ervaringen in het leven zal roepen. Je kunt een bepaalde toestand altijd sneller en gemakkelijker transcenderen wanneer je die bewust onder ogen ziet en wanneer je deze huidige innerlijke toestand aanvaardt en er door­heen wilt gaan, dan wanneer de confrontatie als een wetmatige, ritmische, universele beweging langs komt op je ontwikkelingsweg. Als je een pad als dit kiest, word je opgenomen in het goddelijk plan. Het doel van deze benadering van spirituele hereniging is een bijdrage te leveren aan de hereniging van alles wat zich ooit heeft afgesplitst.  

De niveaus waarmee op dit pad gewerkt moet worden ‑ met elk op een andere manier ‑ zijn de volgende aspecten van de menselijke persoonlijkheid:

  1. Het niveau van het verstand en het denken.
  2. Het niveau van de wil.
  3. Het niveau van het gevoel.
  4. Het niveau van het lichaam en de fysieke manifestatie.

Wanneer al deze niveaus bewust zijn, wanneer hun onvermijdelijke onderlinge verschillen onder ogen gezien en aanvaard worden, kan er een proces van eenwording beginnen. Wanneer je je lager zelf begrijpt, aanvaardt en oplost en wanneer je je masker afzet, kan de eenwording met de spirituele werkelijkheid op een realistische manier plaatsvinden”. Uit padlezing 193, Samenvatting van de principes van Padwerk

 

Voor wie?

Wil jij jezelf leren kennen en je bewustzijn verruimen?

Wil jij je belemmeringen leren kennen en loslaten – Je maskers, je verdedigingen, je angsten?

Wil je van jezelf leren houden? weten wat je daartoe belemmert en dit loslaten?

Wil je het leven leren begrijpen en er meester over worden?

Wil je leren hoe je tot de hoogst mogelijke vervulling van je leven kunt komen ?

Deze punten en veel meer komen aan de orde in de Padwerk-lezingenprocesgroep.

Waar je ook bent, waar je jezelf ook vast voelt zitten, het is mogelijk om eruit te komen.  (…)  Door de confrontatie aan te gaan met iets wat onaanvaardbaar lijkt, kun je alleen maar meer en op een gezondere manier van jezelf gaan houden.   (…)

Zelfverwerkelijking kent twee fundamentele aspecten: weten wat waarheid is en het gevoel van vreugde.  (…)         Citaten uit Padlezing 156

Een deelnemer schreef: Ik ben mezelf nog steeds elke dag dankbaar dat ik deze stap gezet heb. Want wauw wat kan je jezelf toch in de weg zitten en hoe ‘makkelijk’ dat soms is op te lossen… Ook ben ik jou heel erg dankbaar! Je geeft de veiligheid en warmte om echt te mogen zijn wie ik ben. Dank daarvoor! Tot na de vakantie!!

Werkwijze:

Samen werken in een groep geeft nieuwe ervaringen. Het delen van je ervaringen met anderen brengt nieuwe beweging in je op gang, vaak ook bij de ander en is een geschenk aan elkaar.

Het werkt bemoedigend, ondersteunend en bevrijdend. We staan er niet alleen voor. Herkenning, plezier, humor horen daar bij. Groepswerk geeft andere mogelijkheden dan in een individuele sessie. We kunnen elkaar helpen oude destructieve patronen los te laten en nieuwe vaardigheden oefenen in een veilige omgeving. We maken gebruik van elkaar in kleine opstellingen, verder werken we met meditaties en begeleide visualisaties en soms intuïtief tekenen  

We werken op basis van padwerklezingen, die we consequent volgen en die thuis meditatief gelezen worden als inspiratie en voorbereiding voor bijeenkomsten. In de Padlezingen begeleid de Gids van Padwerk je naar binnen en geeft je adviezen. Het werk begint zo al thuis bij het binnen laten komen van de inhoud van de lezing en deze op je in te laten werken, jezelf waarnemend en de aanwijzingen van de Gids volgend. Tijdens de Padlezingenavonden gaan we dan verder in op de inhoud en/of doen we oefeningen/opstellingen om een verdieping aan te gaan in en met jezelf.

Het werken thuis vraagt om zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid. Hoe meer je je thuis voorbereid hoe meer profijt je zult hebben van de Padlezingenavonden.

We werken in kleine groepen waardoor individuele benadering mogelijk blijft.

Niemand van jullie heeft ooit een probleem onder ogen moeten zien dat zijn kracht te boven ging. Twijfel niet aan de krachtbronnen in je ziel. Zoek die innerlijke bronnen. Daar zul je kracht vinden en niet in afhankelijk­heid van anderen. ……/ Besef dat de universele wetten zodanig zijn dat niets, werkelijk niets je kracht en je mogelijkheden te boven kan gaan. Als dat soms wel zo lijkt, komt het alleen maar omdat je twijfelt, of je eigen kracht niet wilt zien.      Uit Padlezing 114:  Het gezonde en ongezonde gevecht met jezelf.

 

Wil je eerst meer weten wat Padwerk is? Je kunt meer lezen in Padlezing 204: Wat is het Pad waarin de Gids van Padwerk je vertelt over het Pad en wat je mag verwachten wanneer je deze manier van Leven aan wilt gaan.

 

Dag: op dinsdagavond. Bij voldoende belangstelling en in overleg ook op donderdagavond mogelijk.

Tijd: 19.15-21.45 uur.  Vanaf 4 personen: 19.00-22.00 uur.

Kleine groepen, maximaal 4 á 6 personen. Start bij 3 deelnemers.

Frequentie: iedere twee weken met een kleine onderbreking in de meivakantie. De data tot aan de zomervakantie worden hierdoor:  22 januari, 5 en 19 februari, 5 en 19 maart, 2 en 16 april, 7 en 21 mei, 4 en 18 juni 2019.

Kosten: 11 x € 25,- te betalen in één keer € 275,00 of in twee keer: een keer € 150,– en een keer € 125,–, tenzij anders afgesproken

Aanmelding: email:  lucievanmol@live.nl – vermeld hierbij je tel.nr. wanneer je door mij gebeld wilt worden.

* Voor de kleine portemonnee korting mogelijk. Het mag geen belemmering zijn. Bel me gerust: 0522-240671.

Naar boven